Personal tools
You are here: Home Press and articles Nederlands
Document Actions

Nederlandstalige media-aandacht


Zoals aangekondigd in onze vorige editie ontstond PloneGov uit CommunesPlone. Het project geniet ondertussen een internationale status - de Belgische initiatiefnemers mogen er trots op zijn! PloneGov is ook een mooi voorbeeld van samenwerking tussen overheid en KMO's. (Bron : Onderlinge samenwerking krijgt een internationaal karakter, in Citizen e, septembre 2007)
De Europese commissie liet een consortium van onderzoekinstelligen een belangrijke studie uitvoeren naar de impact van vrije software (FLOSS - Free Libre and Open Source Software) op de ITC-sector in Europa. De resultaten van deze studie werden begin 2007 gepubliceerd. Tegen 2010 zouden de zogenaamde 'open source' services 32% van alle informaticaservices in Europa vertegenwoordigen. (Bron : De economische impact van vrije software in Europe, in Citizen e, sept 2007)
PloneGov is samen met 53 finalisten geselecteerd voor de derde Europese e-Government Awards. Het doel van PloneGov is het ontwikkelen van een aantal generieke toepassingen, die tegemoetkomen aan de wensen van lokale overheden en andere publieke administraties. Dit initiatief is open en het doel is om zoveel mogelijk organisaties te bereiken. U kunt stemmen op PloneGov voor de categorie: Meest Vernieuwende Goede Toepassing. Hiermee helpt u concreet dit e-Government open source initiatief.
Bij de "Lutèce d'Or", een wedstrijd in het kader van "Parijs, hoofdstad van open source" heeft het internationaal jury besloten om het project PloneGov in te dienen.
Wie smaalt over het kwakkelende opensource-project van de Duitse stad München kan voor een klinkend tegenvoorbeeld dichter bij huis terecht, in Schoten met name. Grote bezieler daar is systeembeheerder Jan Verlinden. (Bron : Grommen S., Schoten mist 'closed source' echt niet, in Datanews, 02.02.07)
Enkele maanden geleden werd de open source community Zope Europe Association herdoopt tot Zea Partners. Deze vzw telt momenteel 21 partners en is vastbesloten zijn internationale expansie verder te zetten. Zea Partners neemt deel aan het Qualoss-project dat we elders in dit nummer bespreken. We brachten een bezoekje aan Xavier Heymans, CEO. (Bron : Dechamp F.R., Ontwikkelaars, maar ook beheerders, in Citizen-e, okt. 06)
QUAlity of Open Source Software (Qualoss) is een project van het 6e Kaderprogramma gefinancierd door de Europese Commissie. Het project heeft tot doel een methode te ontwikkelen om de robuustheid en de evolutiecapaciteit van vrije software te bepalen. Het Cetic werd belast met de coördinatie van dit project waarbij talrijke partners op internationaal niveau betrokken zijn waarvan Zea Partners is . (Bron : DECHAMPS F.R., Het CETIC meet de robuustheid van de vrije software, in Citizen-e, sept 2006)
Het mutualiseringsproject CommunesPlone wil dezelfde technologieën en methoden gebruiken voor de ontwikkeling van websites en business applications door en voor de gemeenten en de OCMW’s. De gemeenten Andenne, Anderlues, Fléron, Morlanwelz, Sambreville, Seneffe, Trooz en Visé nemen deel aan dit project dat wordt gesteund door de Plone Community België. Het project wordt gesteund door de Waalse Vereniging van steden en gemeenten en het ISIPS (Institut Supérieur Industriel de Promotion de Charleroi - Université du Travail). Joël Lambillotte, IT-verantwoordelijke van Sambreville, stelt het project aan ons voor. (Bron : Dechamps F.R., Een innovatief project in de voorhoede van de gemeentelijke mutualisering, in Citizen-e, sept. 2006)

Source

http://www.zeapartners.org/press/nl/press_nl