Personal tools
You are here: Home Press and articles Nederlands PloneGov: Stem op deze “meest innovatieve goede toepassing” EU Award.
Document Actions

PloneGov: Stem op deze “meest innovatieve goede toepassing” EU Award.

by Nicolas Bossut last modified 2007-08-24 12:41

PloneGov is samen met 53 finalisten geselecteerd voor de derde Europese e-Government Awards. Het doel van PloneGov is het ontwikkelen van een aantal generieke toepassingen, die tegemoetkomen aan de wensen van lokale overheden en andere publieke administraties. Dit initiatief is open en het doel is om zoveel mogelijk organisaties te bereiken. U kunt stemmen op PloneGov voor de categorie: Meest Vernieuwende Goede Toepassing. Hiermee helpt u concreet dit e-Government open source initiatief.

De stem procedure (in 4 stappen) wordt onderaan beschreven.

311 projecten uit 32 landen waren in competitie voor de nieuwe EU e-Gov awards editie.
De laatste 53 projecten zijn geselecteerd na een strenge evaluatie. PloneGov, een bottom-up Open Source initiatief is geselecteerd als finalist. Dit ondanks dat het moest concurreren met grote projecten gemaakt door nationale overheden.

PloneGov

55 Europese, Afrikaanse, Noord- en Zuid Amerikaanse publieke organisaties hebben deelgenomen in dit PloneGov project. Hiermee willen zij onafhankelijk worden van grote IT aanbieders door het ontwikkelen van applicaties en websites (grotendeels door henzelf en met elkaar) voor eigen gebruik en ook voor hun burgers.

PloneGov is open en is bedoeld voor meer organisaties. Opgezet door kleine steden en in nauwe samenwerking met de Plone/Zope gemeenschap bereikt het project nu grote steden, regio’s en 10 parlementen. Deze samenwerking spreidt zich nu al uit over 3 continenten en 15 landen.

Het PloneGov project kan gevonden worden op: http://www.epractice.eu/cases/1026

Stem op PloneGov!

U kunt dit nieuwe open source initiatief helpen door te stemmen op de meest vernieuwende goede toepassing (most innovative good practice).

Waarom zou ik stemmen?

  • Bottom-up initiatief: opgestart door kleine dorpen en steden bereikt het project nu alle lagen van de lokale administraties en parlementen.
  • Echt Open Source: PloneGov is gebouwd op een 100% open source toepassing, waarbij alle delen vallen onder de GPL.
  • Uitmuntende eigenschap: PloneGov toepassingen zijn gebouwd op de volwassen praktijken van de succesvolle Open Source gemeenschappen.
  • Internationaal en open: Overal ter wereld strijden lokale overheden tegen de digitale verdeeldheid. Door het bijeenbrengen van de middelen brengt PloneGov een effectieve oplossing voor deze uitdagingen.
  • E-Gov, Onderwijs en NGO zijn de 3 pilaren van de burger maatschappij. Door het produceren van generieke open source toepassingen voor iedereen, komt de ontwikkeling van één specifieke sector direct ten goede van de anderen.
  • Waarden: De publieke sector en de Open Source gemeenschappen delen dezelfde waarden van samenwerking. Deze waarden zijn belangrijk in het ontwikkelen van een betrouwbare omgeving tussen de spelers uit verschillende werkomgevingen.

Wie kan er stemmen?

Iedereen uit elk land

Hoe kan ik stemmen?

http://www.epractice.eu/myprofile/personal

http://www.epractice.eu/myprofile/professional

http://www.epractice.eu/myprofile/contact

U kunt stemmen tot 7 september 2007

Hoe lang duurt het?

Het stemmen duurt ongeveer 10 minuten. Niet erg lang om dit super project te steunen!

Source

http://www.zeapartners.org/press/nl/plonegov-stem